top of page
Search
  • Writer's pictureBlu Acciaio Editor

Vestlandstour

Updated: Apr 10

Denne turen begynte egentlig som Norge på langs. Det startet så bra, med prolog fra Oslo til Lindesnes. Derfra kostet vi på nordover, langs kysten av nydelige Vestlandet. Dessverre fikk vi problemer med bakhjulet like før Molde, med eiker som røk og sprekkdannelser i felgen.

Til tross for god hjelp i Trondheim, turte vi ikke å fortsette videre nordover. I stedet syklet vi hjem til Oslo igjen, via Trollstigen, Geiranger og Ottadalen. Selv om det ikke ble turen vi ønsket oss, var det en fin tur likevel, og vi fikk virkelig sett Vestlandet i all sin prakt. Og ikke minst, fikk vi brynet oss godt på diverse fjelloverganger, med Trollstigen og klatringen ut fra Geiranger som definitive høydepunkter, praktisk talt..

Under er den endelige ruten, slik den til slutt ble. Den er basert på GPX-filene fra GPSen. Fra Oslo til Bergen er ruten for det meste sammenfallende med EuroVelo 12. Vi sjekket ut ruten mot tunneler som er forbudt for syklister i forkant, og det betalte seg! Se flere bilder under kartet. Gi beskjed om du vil ha GPX-filene for å planlegge din egen tur.

Infografikken er levert av veloviewer.com basert på GPX-filene fra turen

For hver av disse årlige turene lærer vi litt, og i år lærte vi spesielt mye.. Særlig om slitasje på både eiker og felger, samt at vi fortsatt, etter mange år, pakker med alt for mye. Ikke bare gjør det klatringene seige, men det øker også faren for problemer med hjulene. Særlig bakhjulet, som får mesteparten av vekten. En opptelling og veiing i etterkant viste at vi hadde med 151 forskjellige ting, og at den samlede vekten av sykkelen, med bagasje, var 45 kg. Det er hvert fall 10 kg for mye! Vi går nå systematisk til verks for å kutte vekt, og det kan du lese om her.


Under er bilder fra turen og det fantastiske Vestlandet, som virkelig er verdt å sykle seg gjennom, enten man har tenkt seg til Nordkapp eller ikke.


70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page