top of page
Search
  • Writer's pictureBlu Acciaio Editor

Minieventyr fra Kristiansand til Voss

Updated: Jul 22, 2022

Vi er omsider klare til å prøve oss på Norge på langs, igjen! Dette er andre forsøk. Forrige gang havarerte vi i Molde med eikebrudd og sprekker i felgen. Denne gangen stilte vi til start med tidenes sterkeste bakhjul, bygget rundt et XMR-nav fra White Industries, på en Andra-felg med hele 36 eiker.


Men nok en gang måtte vi avbryte, og denne gangen kom vi ikke til Molde engang. Allerede etter 200 km begynte kneet å lugge og det ble stadig verre i takt med klatringene nordvestover. Innen vi kom til Voss ble det klart at turen ikke kunne fortsette, hvert fall ikke uten å risikere mer langvarig skade i kneet. Så da ble det Kristiansand - Voss i stedet. Nok en gang, ikke den turen vi ønsket oss, men likevel en fin tur. Under er litt mer info om turen, i tilfelle du har 5-6 dager å avse og ønsker å se de fineste delene av Hardanger.


Under er den endelige ruten, slik den til slutt ble. Den er basert på GPX-filene fra GPSen. Vi sjekket ut ruten mot tunneler som er forbudt for syklister i forkant, og det betalte seg! Se flere bilder og detaljerte ruteinfo under kartet. Gi beskjed om du vil ha GPX-filene for å planlegge din egen tur.

Infografikken er levert av veloviewer.com, basert på GPX-filene fra turen

Bilder og detaljert informasjon om etappene

Under er detaljert ruteinfo for hver etappe. Ta kontakt med oss dersom du har problemer med å åpne rutene. Alle etappene er på asfalt. På den første etappen, fra Kristiansand til Spangereid, er det en del trafikk, men ellers er det fredelige og fine veier. Det er noen tunneler underveis. For de store tunnelene er det egne sykkelveier utenom, mens det for de mindre tunnelene er tillatt å sykle gjennom.

De fleste bildene er fra strekket Vågsli - Odda. Dette er et strekk på omtrent 80 km som byr på utrolig mange fine naturopplevelser.


414 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page