Logo for Blu Acciaio
  • Blu Acciaio Editor

Teltplasser i Nordmarka

Updated: Mar 26

Når tiden ikke tillater de lengre turene, er overnattingsturer i Nordmarka et flott alternativ for å få litt eventyrfølelse i hverdagen. Nordmarka er full av store og små innsjøer, og noen topper her og der, hvor nettene kan tilbringes. Det finnes mange nettsteder og forumtråder med tips om teltplasser, til og med egne bøker, men vi savner en enkel og samlet oversikt. Vi taster derfor på denne posten, hvor vi lister opp alle teltplassene vi kjenner til, med litt nøkkelinformasjon og bilder av hver plass. Vi legger stadig til nye steder. Hvis du vil hjelpe oss er det veldig velkomment! Skriv inn tips i kommentarfeltet under, eller send en epost til info@bluacciaio.com

Nordre Måsjøen #1

🌍 Teltplassens koordinater er 60.121, 10.706 (dd). Når du kommer fra vest er det sti inn til venstre, akkurat der Nordre og Søndre Måsjøen nesten flyter inn i hverandre. Teltplassen ligger rundt 100 meter inn. Det går fint å trille sykkel på stien.


⛺️ Det er plass til to telt på denne plassen. Plasseringen av trær gjør at hengekøye kan bli litt vanskelig, hvert fall med våre kunnskaper.


👀 Selv om plassen bare ligger rundt 100 meter fra veien, er det ganske skjermet og lite innsyn.


💦 Plassen ligger ved et vann og vannkanten er lett tilgjengelig.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er tydelig bygget opp steinring for bål.


☀️ Plassen ligger slik at man ikke får soloppgang, men solnedgang får man.

Utsikt fra sørenden av Nordre Måsjøen

Kikuttoppen

🌍 Teltplassens koordinater er 60.084, 10.645 (dd). Når du kommer fra vest er det sti inn til venstre like etter hytta som ligger i nordenden av Østre Fyllingen. Stien går over til å bli en slags grov traktorvei. Det er merket hele veien til Kikuttoppen, men merkingen leder over til stier som er vanskelig med sykkel. Vi fulgte traktorveien helt opp. På denne veien er det ganske greit å trille sykkelen. Fra stien starter til man er på toppen er det omlag 2 km.


⛺️ Det er litt skrint med teltplasser på selve Kikuttoppen. Vi fikk plass til ett minitelt. Det er få trær på selve toppen og hengekøye er ikke mulig. Litt bak Kikuttoppen er det noen flere teltplasser.


👀 Svært skjermet og inget innsyn fra veien. Men Kikuttoppen er populært for dagsturer, så her kan det forventes treff med skogfolk. Da vi var der var det to andre lag innom, som bare passerte forbi på dagstur.


💦 Det finnes ingen vann eller vannkilder på denne plassen, selv om man kan se mange vann med den flotte utsikten.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, og vi så heller ingen steder som tydet på særlig med bålbrenning.


☀️ Plassen ligger slik at man får soloppgang, hvert fall store deler av den. Solnedgangen er det litt verre med.

Utsikt fra Kikuttoppen østover, mot Hakkloa og Helgeren
Kikuttoppen fra toppen
Utsikt fra Kikuttoppen mot Bjørnsjøen og Oslo

Bjørnsjøen #1

🌍 Teltplassens koordinater er 60.074, 10.677 (dd). Når man kommer sørfra er det bare å følge hovedveien som går innover mot Hakkloa. Rundt én km nordvest etter den vesle broen ved Smalstrømmen går det en avstikker til venstre. Denne leder ned til Kutangen og teltplassene. Her kan det sykles helt frem!


⛺️ Her er det plass til mange telt! Flatt og fint, men det er ganske værutsatt når det blåser. Det er også mulig å henge opp hengekøyer flere steder.


👀 På denne plassen er det mye trafikk, både fra andre som telter, fra folk på dagstur og ikke minst sjøsetting og landgang av kanoer.


💦 Fin beliggenhet ved vannet, med lett tilgang til både sjøsetting av kanoer og bading.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er tydelig bygget opp steinringer for bål flere steder.


☀️ På dette stedet får man både soloppgang og solnedgang.

Teltplassene på Kutangen, med utsikt mot Kikut i øst
En av mange teltplasser på Kutangen ved Bjørnsjøen
Rytter uten sykkel ved Bjørnsjøen, som skuler mot Kikut

Bjørnsjøen #2

🌍 Teltplassens koordinater er 60.073804, 10.685120 (dd). Når man kommer sørfra er det bare å følge hovedveien som går innover mot Hakkloa. Like etter den vesle broen ved Smalstrømmen går det en sti inn til venstre og her ligger teltplassen. Stien er bare 40-50 meter lang og kan sykles hele veien.


⛺️ Her er det plass til to, kanskje tre telt. Flatt og fint. Det er åpent lende, så hengekøye kan bli vanskelig.


👀 Plassen ligger tett ved hovedveien innover mot Kikut, Hakkloa mv, så det er mange som passerer på veien. Teltplassen ligger likevel gjemt bak en trelinje, så de færreste vil nok få med seg at noen har slått leir her, i det de suser forbi.


💦 Teltplassen ligger på et lite nivå, men det er bare noen titalls meter ned til Bjørnsjøen.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er tydelig at det er flere som har brent bål her. Det er også mulig å lage et lite bål helt nede ved innsjøen.


☀️ Solnedgang får man dessverre ikke på dette stedet, men litt soloppgang kan man få med seg.

Leirplass ved Bjørnsjøen en fuktig oktoberdag, veien er like bak trelinjen

Vesle Sandungen

🌍 Teltplassens koordinater er 60.115, 10.615 (dd). Vi synes det er enklest å komme til denne teltplassen ved å sykle inn i Nordmarka sørfra, enten via Maridalen eller Sørkedalen. Følg hovedgrusveiene inn i Nordmarka inntil du er på nordsiden av Vesle Sandungen og Store Sandungen. Like sørvest for Meidelhytta går en traktorvei sørover. Etter et par hundre meter går denne traktorveien over en liten bro og da er du fremme ved teltplassen. Her kan det sykles hele veien frem!


⛺️ Det finnes flere teltplasser langs sjøkanten her, fra den vesle broen nevnt over og vestover. Alle ligger innen et område på et par hundre meter. Det finnes også en like øst for broen.


👀 Denne plassen ligger usjenert til, men det er et popuært sted, så her er det flere som nok kan tenke seg å telte på fine dager.


💦 Fin beliggenhet like ved vannet, med bra adgang til vannet i tillegg.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er tydelig bygget opp steinring for bål flere steder.


☀️ Her får man flott solnedgang, men ikke soloppgang.

Teltplass ved sørenden av Vesle Sandungen

Helgeren #1

🌍 Teltplassens koordinater er 60.078, 10.721 (dd). Teltplassen ligger ved nordøstenden av Helgeren. Følg grusveien inn fra Hammeren i Maridalen, forbi Bjørnholt. Ta deretter grusveien til høyre ved østenden av Bjørnsjøen. Følg denne inntil du kommer til koordinatene over. Det kan sykles helen veien!


⛺️ På dette stedet er det bare plass til å slå opp et telt av vanlig størrelse.


👀 Teltplassen ligger nært veien og de som passerer kan se ned på teltplassen. De fleste syklistene har det imidlertid travelt og freser forbi uten å ense plassen.


💦 Fin beliggenhet like ved vannet, med bra adgang til vannet i tillegg.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er tydelig bygget opp steinring for bål.


☀️ Her får man flott solnedgang, men ikke soloppgang.

Rytter som ser nordover, utover Helgeren
Rytter som vader ut fra teltplass med strandlinje

Helgeren #2

🌍 Teltplassens koordinater er 60.081, 10.722 (dd). Teltplassen ligger ved østenden av Helgeren. Følg grusveien inn fra Hammeren i Maridalen, forbi Bjørnholt. Ta deretter grusveien til høyre ved østenden av Bjørnsjøen. Følg denne inntil du kommer til sørenden av Brannodden. Der går det en sti mot nord som leder til teltplassen, omtrent 400 meter inn i skogen. Sykler kan trilles på denne stien, eller sykles, om du har brede dekk.


⛺️ Det er én, kanskje to, teltplasser nære vannet, og flere oppover i skogen. Gode muligheter for hengekøye også!


👀 Plassen ligger usjenert til, ettersom man må ta sti inn noen hundre meter fra hovedveien. Plassen ser imidlertid ganske velbrukt ut, så vi antar sjansen er stor for at noen andre også slår leir her på fine dager.


💦 Plassen ligger fint til ved vann og det er lett å komme ut i vannet for oppvask og litt bading.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er tydelig bygget opp steinring for bål.


☀️ Det var dårlig vær da vi var her, men ut fra beliggenheten burde det være solnedgang, men ikke soloppgang.

Teltplass ved østenden av Helgeren

Lørensetertjern

🌍 Teltplassens koordinater er 60.023, 10.687(dd). Teltplassen ligger ved østsiden av Lørsensetertjern. Følg hovedveien forbi Ullevålseter, mot nordvest, omtrent 2 km. Ta deretter mot nord i det vesle veikrysset, opp mot Lørenseter. Etter omtrent 500 meter er det sti inn til venstre. Etter omtrent 100 meter på denne stien er du ved teltplassen. Her kan det sykles helt frem, om du har brede dekk.


⛺️ Det er plass til ett, kanskje to telt her, i tillegg er det gode muligheter for hengekøye.


👀 Det er ikke direkte innsyn fra veien, men plassen ligger tett på både veien og Lørenseter. I tillegg er det en hytte på vestsiden av vannet. Vi har likevel til gode å møte på folk her.


💦 Plassen ligger fint til ved vann og det er lett å komme ut i vannet for oppvask og litt bading.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass og det er heller ikke bygget opp steinring for bål på denne plassen.


☀️ Her får man flott solnedgang, men ikke soloppgang.

Utsikt fra hengekøye utover Lørensetertjern
Teltplassen ved Lørensetertjern, med plass til både telt og hengekøyer

Store Åklungen

🌍 Teltplassens koordinater er 59.998, 10.724 (dd). Teltplassen ligger ved vestsiden av Store Åklungen, ganske langt mot sør. Fra Sognsvann, følg hovedveien mot Ullevålseter inntil du kommer til sørenden av Store Åklungen. Her tar du inn på sti. Etter omtrent 200 meter er du på leirplassen. Sykler kan trilles hele veien. Både nordover og sørover, innen et par hundre meter, er det flere andre fine teltplasser langs Store Åklungen også!


⛺️ På denne plassen er det plass til to eller tre telt. Hengekøye er det verre med, ettersom det ikke er særlig med trær på selve plassen og det er bratte skrenter ned på sidene.


👀 Dette er en av de mer velbrukte plassene vi har vært på. Ikke så rart, siden det bare er 2 km fra Sognsvann. I tillegg går turstien rundt Store Åklungen praktisk talt gjennom teltplassen. Selv om det må være noen hundre meter i luftlinje, er plassen også godt synlig fra lysløypen til Ullevålseter, som går på andre siden av vannet.


💦 Plassen ligger fint til ved vann og det er forholdsvis lett å komme ut i vannet for oppvask og litt bading. Litt bratt er det likevel, så her er gode muligheter for å plumpe uforvarende uti en sen nattetime.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er bygget opp steinring for bål.


☀️ Det var dårlig vær da vi var her, men ut fra beliggenheten burde det være soloppgang, men ikke solnedgang.

Utsikt mot nordøst, utover Store Åklungen

Lille Åklungen

🌍 Teltplassens koordinater er 59.9863853,10.7144632 (dd). Plassen ligger helt sørvest ved Lille Åklungen. Enkleste veien frem er å komme inn via Sognsvann, ta turveien som går på vestsiden av Sognsvann. Følg denne oppover noen kilometer, så tar du inn til høyre og da er man straks ved sørenden av Lille Åklungen og campingplassen, like der demningen slutter. Det er flere fine plasser videre østover langs vannet.


⛺️ På denne plassen er det rom for mange telt, selv om noen av plassene ligger litt unna vannet. Det er også gode muligheter for hengekøye.


👀 Stedet ligger i gåavstand fra Sognsvann og er mye i bruk, så her er det hele garantert at man møter andre folk. I tillegg går stien praktisk talt gjennom teltplassen, så dette er ikke et spesielt usjenert sted.


💦 Plassen ligger fint til ved vann og det er lett å komme til vannet for oppvask. Det er kanskje ikke så lurt å bade her, siden demningens utløp ligger like i nærheten.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er bygget opp steinring for bål.


☀️ Skogholtene er ganske tett på, ved begge sider av vannet, så man får ikke så godt se verken soloppgang eller solnedgang her.

Romslig med teltplasser ved Lille Åklungen

Hakkloa

🌍 Teltplassens koordinater er 60.094, 10.67799 (dd). Når man kommer sørfra er det bare å følge hovedveien som går innover mot Hakkloa. Etter å ha syklet langs Hakkloa et lite stykke, tar man inn på en liten sti, inn til høyre. Etter noen hundre meter er du på leirplassen. Sykler kan trilles hele veien.


⛺️ På denne plassen er det plass til flere telt, hvert fall to eller tre. Det er også noen trær der, så det skule være mulig med hengekøye.


👀 Plassen ligger usjenert til, ettersom man må ta sti inn noen hundre meter fra hovedveien. Plassen ser imidlertid ganske velbrukt ut, så vi antar sjansen er stor for at noen andre også slår leir her på fine dager.


💦 Plassen ligger fint til ved vann og det er forholdsvis lett å komme ut i vannet for oppvask og litt bading.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass, men det er bygget opp steinring for bål.


☀️ Det var dårlig vær da vi var her, men ut fra beliggenheten burde det være mulig å se både soloppgang og solnedgang her, selvom trærne skygger litt.

Minimalistisk ved Hakkloa

Gjerdingen

🌍 Teltplassens koordinater er 60.18921, 10.60955 (dd). Dette stedet ligger ganske langt i Nordmarka. Den raskeste veien er å starte ved Stryken. Dit kan man enten ta toget eller sykle. Fra Stryken stasjon krysser man veien og følger denne vestover inntil man er ved Gjerdingen. Det er noen kilometer, men flott grusvei og skilting hele veien.


⛺️ På denne plassen er det flott gressplen, med rom for mange telt. Det ligger i en lysning, så trær å feste hengekøyer i er det dårlig med.


👀 Her er det folksomt, ettersom gressplenen egentlig utgjøres av tunet til en gammel skole. Byggene er fortsatt i bruk og her kommer det folk på helgetur. Da vi var der var det folk der. De sa det var helt greit for at dem at vi slo leir på gressplenen deres. Men dette ble nok litt mer folksomt enn det vi hadde sett for oss på telttur.


💦 Plassen ligger fint til ved vann og det er superlett å komme til vannet. Det er kanskje ikke så lurt å bade her, siden demningens utløp ligger like i nærheten.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass og det er heller ikke bygget opp steinring for bål på denne plassen.


☀️ Det er fin solnedgang her, og bra soloppgang også, siden hele plassen ligger i åpent lende, med trelinjene et stykke unna.

Folksomt og fint ved Gjerdingen

Ørfiske

🌍 Teltplassens koordinater er 60.08, 10.80999 (dd). Dette stedet ligger ganske langt øst i Nordmarka, helt ved nordenden av Ørfiske. Dersom man kommer sørfra er det bare å følge Greveveien, som går langs vestsiden av vannet. På vei mot enden av vannet passerer man en rekke andre fine teltplasser som ligger langs vannet. Ved nordenden av vannet går det sti inn i skogen, og her ligger teltplassen. Det er mulig å sykle hele veien.


⛺️ På dette stedet fant vi egentlig bare plass til ett telt, men i skogen like bak er det plass til flere hengekøyer blant trærne.


👀 Det er generelt ganske folksomt rundt hele Ørfiske og hovedveien rundt vannet ligger ikke langt unna. Samtidig er plassen adskilt fra veien med en trelinje, så det er ganske skjermet og det er ikke direkte innsyn fra veien.


💦 Plassen ligger utrolig fint til ved vannkanten og det er superlett å plaske uti en tur.


🔥 Vi vet ikke om dette er en godkjent bålplass og det er heller ikke bygget opp steinring for bål på denne plassen.


☀️ Det er ikke noe særlig solnedgang å snakke om her, men flott soloppgang!

Gode muligheter for bål i strandkanten, særlig når vannstanden er lav

Rottungen - under arbeid

🌍 Teltplassens koordinater er.. Sørsiden av rottungen


⛺️ De TEKST PÅ BILDE


👀 P


💦 Pla


🔥 Vi


☀️ Solnedgang


Oppkuven - under arbeid

🌍 Teltplassens koordinater er 60.0901413, 10.5206432 (dd).


⛺️ De TEKST PÅ BILDE


👀 P


💦 Pla


🔥 Vi


☀️ Både soloppgang og solnedgang


Helgeren #3 - under arbeid

🌍 Teltplassens koordinater er


⛺️ De TEKST PÅ BILDE


👀 P


💦 Pla


🔥 Vi


☀️ solnedgang, og litt soloppgang

Huskeliste:

Svartkulp

Spålen

Nordre Måsjøen #2

Mantjern

Lille Gørja

Stedet like øst for Nordre Måsjøen

Fjellsjøen

Svartvatn


143 views